"Valter"

Idemo zajedno

Husref Musemić: Nismo ni mi ovako nešto očekivali

Spread the love

Trener FK Tuzla City prezadovoljan igrom svog tima

Husref Musemić je u tri utakmice na klupi Tuzla Cityja u Premijer ligi ostvario tri pobjede.

Nakon pobjeda na Tušnju protiv Slobode i Željezničara, Musemić je večeras u Mostaru nadmudrio Sergeja Jakirovića, a njegov tim je savladao Zrinjski sa 2:1.

Prva je to pobjeda tuzlanskog tima u Mostaru u historiji ovog kluba, a Musemić je svakako veoma zadovoljan onim što je vidio od svog tima:

“Mislim da smo zaslužili pobjedu. Da smo bili mirniji u prvom poluvremenu mogli smo zabiti još neki gol. Primili smo pogodak u nezgodno vrijeme, a u svlačionici sam tražio da ostanemo na nivou iz prvog dijela. Uspjeli smo u tome donekle i zasluženo smo pobijedili”, rekao je Musemić nakon utakmice na press konferenciji i nastavio je:

“Iskoristili smo kadrovske probleme kod Zrinjskog, iako su i nama nedostajala tri igrača Brkić, Maksimović i Mišić. Igrači koji su dobili šansu su je iskoristili i sve čestitke mojim igračima za ono što su pokazali”.

Iskren je Musemić. Ni u tuzlanskom klubu nisu očekivali ovakav start drugog dijela sezone.

“Ovo je čudan posao i brzo se sve okrene. Može se lako i tri puta izgubiti kada igrate u sedam dana tri utakmice. Možda niko nije očekivao, ali mi smo vrijedno radili na pripremama. Da budem iskren, nismo ni mi očekivali. Dobro da je ovako i pokušat ćemo da ostanemo na ovom nivou i u narednim utakmica”.

Tuzla City je i u polufinalu Kupa BiH. Cilj je naravno borba za trofej.

“Dok se igra imate šanse, kada ne igrate nemate nikave šanse. Imali smo teškog protivnika u Kupu i prošli smo ga i vidjet ćemo koga ćemo dobiti u polufinalu. Druga je priča kada se igraju dvije utakmice. Pokušat ćemo izboriti finale, to bi za nas bila velika stvar”.

Musemić ne razmišlja previše o rasporedu za ostatak sezone.

“Nisam puno gledao tu Bergerovu tablicu. Svaki raspored je težak, mora se igrati sa svakim. Ako ste pravi u datom trenutno, možete pobijediti svakog, ako

niste možete izgubiti od onih za koje smatrate slabijim od sebe”.

Večeras je očekivao znatno težu utakmicu za svoj tim.

“Očekivao sam težu utakmicu. Potrošili smo se dosta, nedostajali su nam igrači, ali prijatno sam iznenađen kako su ovi fudbaleri odigrali i tehnički i taktički”.

Izvor:SportSport.ba