"Valter"

Idemo zajedno

Ima li rješenja, sa postavljenom pločom sa imenom mosta na prilazu za Panonska jezera

Spread the love

Poslije nasilnog skidanja ploče s natpisom “Most panonskog mornara Đorđa Balaševića” danas je, Sinan Alić, usprkos inspekcijskoj zabrani, ponovo vratio rezervnu ploču, na mjestu gdje je bila i prije postavljena,  odnosno na most koji  povezuje Gradski park i kompleks Panonskih jezera.

Danas je također Sinan Alić na mjestu postavljanja ploče upriličio press konferenciju, na kojoj je istakao nezadovoljstvo postupkom inspekcijskih organa i zabranom postavljanja ove ploče na objekat mosta, te vidno nezadovoljan odzivom medija.

Također je naglasio :“Ovo je propust grada, koji se lomi na tabli i ovom mostu, a bespravna gradnja je poklopila Tuzlu. Novu pločicu sam postavio ja, a službenu proceduru smo preskočili, jer 20 godina građani ovoga grada čekaju da se proceduralno odgovori na zahtjev da negdje neki ćošak, most ili bandera dobije ime po Srđanu Aleksiću”, izjavio je Alić neposredno nakon postavljanja nove table.

U gradu je pokrenuta i peticija podrške za postavljanje ploče sa natpisom, “Most panonskog mornara Đorđa Balaševića” i po izjavi Sinana Alića, već je potpisana od većeg broja građana Tuzle a također je naglasio i veći broj negativnih komentara za ovu akciju.