"Valter"

Idemo zajedno

Polaganjem cvijeća na spomen obilježje u krugu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, obilježen Dan nezavisnosti BiH

Spread the love

Univerzitetski klinički centar Tuzla obilježio je Dan nezavisnosti BiH. Delegacija Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla i Udruženja boraca Javnih zdravstvenih ustanova Tuzlanskog kantona, položili su cvijeće na spomen obilježje u krugu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Prof. dr. Vahid Jusufović, direktor UKC Tuzla uputio je čestitku u povodu Dana nezavisnosti svim građanima i zaposlenicima UKC Tuzla, te istakao da je obilježavanje 1. marta prilika da se iskaže poštovanje prema medicinskim profesionalcima koji su radili u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, a koji su poginuli kao pripadnici Armije BiH ili kao civilne žrtve rata.

“Nastavili smo tradiciju obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, sa željom da na jedan prigodan način odamo počast našim poginulim zaposlenicima, ljudima koji su bili pripadnici oružanih snaga BiH i koji su dali svoj život za ovu državu. Mi danas živimo slobodno, razvijamo se i stvaramo bolju državu”, rekao je u svom obraćanju direktor, prof. dr. Jusufović i dodao da u odnosu na prošlu godinu, kada je obilježavanje ovog praznika bilo upriličeno uz prisustvo većeg broja prisutnih i uz više održanih aktivnosti, ove godine, zbog poštivanja higijensko-epidemioloških mjera, pored polaganja cvijeća na spomen obilježje poginulim borcima i šehidima, nisu planirane druge aktivnosti.