"Valter"

Idemo zajedno

Promocija  knjige poezije “Zaleđeni uzdah”, profesorice Amre Mujezinović

Spread the love

Večeras u Plavoj sali BKC-a, promocijom  knjige poezije “Zaleđeni uzdah”, profesorice Amre Mujezinović iz Živinica, zatvara se februarski program događaja u BKC-u Tuzlanskog kantona.

“Zaleđeni uzdah” je prva objavljena knjiga autorice Amre Mujezinović, koja piše poeziju i prozu, a djela su joj do sada objavljivana u književnim časopisima i književnim portalima.

– Ovom knjigom autorica pokazuje da još postoji istinska ljudskost usprkos zlim vremenima, jer ona voli život, voli izazove koje joj svaki novi dan donosi, voli ljude i hrli im u susret. To je njen recept kako za život tako i za poeziju koju ispisuje. Ona o svijetu u kojem živimo govori sa lakoćom i reflekcije svijeta koji nas okružuje ma kakav god da je on ( i dobar i loš) i koga god da se dotiče (nje sama ili drugih) preoblikuje u uspjele pjesme – napisala je dr. Melida Travančić u recenziji knjige „Zaleđeni uzdah“.

Amra Mujezinović (1985) je diplomant Odsjeka za bosanski jezik Filozofskog fakulteta u Tuzli. Radila je u više škola na području Tuzlanskog kantona, a trenutno je zaposlena u biblioteci JU Bosanski kulturni centar Živinice.

Knjigu je 2021. izdala IK „Lijepa riječ“ Tuzla.