"Valter"

Idemo zajedno

Irma Baralija: HDZ i SDA su nam uzeli deset godina prošlosti, ne damo budućnost

Spread the love

Na jučerašnji Sporazum o izborima u Mostaru koji su potpisali Bakir Izetbegović i Dragan Čović reagovala je Irma Baralija, potpredsjednica Naše stranke:
„Jučerašnji cirkus, likovanje, slikanje i samoveličanje Izetbegovića i Čovića je pokušaj da se odvuče pažnja javnosti od istine, a ona je sljedeća:
Da nije bilo presude Suda u Strazburu i ‘zavrtanja ruke’ od strane Međunarodne zajednice, oni nikad ne bi potpisali ovaj sporazum. Ovako, bili su stjerani u ćošak, primorani da se dogovore u cilju zadržavanja svojih pozicija, skrivanja kriminalnih radnji, pljačke javnih preduzeća i naše imovine koja se pod njihovom vladavinom dešavala proteklu deceniju.
No, oni zaboravljaju jedno: ima Mostaraca i Mostarki još živih i nećemo dozvoliti da im prođe plan! Oduzeli su nam deset godina prošlosti, ne damo budućnost!
Evo sad im poručujemo: nećete imati dvije trećine u Gradskom vijeću da usvojite Statut Grada Mostara koji ste jučer potpisali! Nećete dijeliti Mostar kao da je vaša babovina i ćaćevina.
Pozivamo Međunarodnu zajednicu, kad su već odlučili da budu dio ovoga, neka sada nastave i pomognu pravosuđu da uradi svoj posao. Krivične prijave koje stoje u ladici već 18 mjeseci vrijeme je da se završe.
Samo nam treba aktiviranje pravosuđa i pošteni izbori da ih pometemo i stavimo na mjesto koje zaslužuju: u prošlost.“

Izvor:Naša stranka