"Valter"

Idemo zajedno

IZVJEŠTAJ SA 37. MEĐUNARODNOG PLIVAČKOG MITINGA  ”HARKANJ SPRINT 2022”

Spread the love

U subotu 03.09.2022.godine, u Harkanju (Mađarska) je održan jedan od najstarijih plivačkih mitinga u regionu i Evropi, 37. Međunarodni plivački miting ”Harkanj Sprint 2022”, koji je ujedno i memorijal ”Dr.Jozsef Vlaskovits”. Plivalo se na otvorenom olimpijskom (50 metarskom) bazenu sa 8 staza i elektronskim mjerenjem. Na ovom izuzetnom jakom plivačkom mitingu učestvovalo je 6 zemalja: Hrvatska, Srbija, Slovačka, Rumunija, Mađarska i Bosna i Hercegovina koje su predstavljali ukupno 24 plivačka kluba.

Plivači “Zmaja Alpamm” osvojili 4 medalje (2 zlatne, 1 srebrna i 1 bronzana) i nastupili sa 6 takmičara (4 djevojčice i 2 dječaka): Zerina Vrabac, Emina Mujezinović, Ajla Sejranić, Naida Prcić, Andreo Đedović i Mirza Softić.

Ostvareni su sljedeći pojedinačni zapaženi rezultati:

  • Zerina Vrabac (’10) je osvojila 4 medalje. Dvije zlatne je osvojila u disciplinama 50 delfin i 50 metara leđno, 1 srebrnu medalju u disciplini 50 prsno i 1 bronzanu medalju osvojila je u disciplini 50 metara slobodno.

Ostali naši plivači su isplivali svoja najbolja vremena ali nisu imali sreće da dođu do pobjedničkog postolja. S obzirom da je ovo tek prvo takmičenje u novoj plivačkoj sezoni 2022/2023, te na olimpijskom (50 metarskom) bazenu u kojem naši plivači nemaju priliku trenirati, zadovoljni smo postignutim rezultatima naših mladih plivača. Ovim putem čestitamo našim takmičarima i želimo im puno sreće i uspjeha u nastavku plivačke sezone.

Napominjemo da mladi zmajevci, kao i svi ostali tuzlanski plivači (njih preko 500) od 27.06.2021. godine zbog zatvaranja bazena u hotelu Tuzla (koji jedini posjeduje uslove za takmičarsko/trenažno plivanje) nemaju adekvatne uslove gdje da treniraju najzdraviji i sport koji oni vole najviše na svijetu. Za one koji ne znaju, samo prije nekoliko godina tuzlansko plivanje i tuzlanske plivačice i plivači bili najbolji u državi, standardni reprezentativci na svim velikim takmičenjima, te dva puta učesnici Olimpijskih igara. Sada nažalost bez adekvatnih infrastrukturnih uslova, bez masovne obuke neplivača i ovaj sport umire u našem gradu, dok su stotine djevojčica i dječaka prepušteni ulici. TUZLA i TUZLANSKI KANTON NEMAJU OLIMPIJSKI (a niti bilo kakav drugi) BAZEN !!!

Ovim putem koristimo priliku da pozovemo nove članove za upis u školu plivanja ”Zmajček”. Upisati se mogu djevojčice i dječaci od minimalno 5 godina starosti. Škola se održava na bazenu hotela Mellain, 2 puta sedmično: petak 18:30-19:30 i nedjelja 18:00-19:00 sati. Za više informacija možete nam se obratiti putem telefona 061/185-391, putem e-maila: pkzmaj@gmail.com, a sve dodatne informacije možete naći i na našoj web stranici www.pkzmaj.com ili nas pronaći putem naše Facebook stranice Plivački Klub Zmaj- Alpamm ili nas pratit putem Instagrama #pkzmaj.

Treneri P.K.Zmaj-Alpamm
Omer Delalić
Azur Delalić