"Valter"

Idemo zajedno

JU Centar za kulturu Tuzla realizovao projekat “Promocija izdavačke djelatnosti”

Spread the love

JU Centar za kulturu Tuzla uz podršku Fondacije za izdavaštvo Sarajevo realizovan je projekat pod nazivom “Promocija izdavačke djelatnosti” JU Centra za kulturu Tuzla.
Realizacijom projekta promocije izdavaštva JU Centra za kulturu Tuzla, obogaćeno je nekoliko bibliotečkih fondova ustanova kulture u Tuzlanskom kantonu, kojima su poklonjene monografije Đorđa Mihajlovića i Adele Behr Vukić.


Projektom su obuhvaćene bibliotečke i ustanove u oblastima kulture u Gradačcu, Gračanici, Srebreniku i Kalesiji, koji su na ovaj način postale bogatije za primjerak monografskog izdanja o prvom akademskom bosanskohercegovačkom slikaru Đorđu Mihajloviću (1875-1919) i prvoj školovanoj bh likovnoj umjetnici Adeli Behr (1888-1966) koje su im date na poklon.
Ovim projektom je omogućena lakša dostupnost publikacije, te je promovisana izdavačka djelatnost ustanove i  sadržaj Međunarodne galerije portreta Tuzla, kao organizacione jedinice JU Centa za kulturu Tuzla.
Ustanove koje su učestvovale u realizaciji projekta su: JU Bosanski kulturni centar Gračanica, JU Javna biblioteka Alija Isaković Gradačac, JU Centar za kulturu Ahmed Muratbegović  Gradačac, JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik, Biblioteka i Gradska biblioteka Kalesija, ističu organizatori.


Valter Tuzlanski i Duška REBIĆ