"Valter"

Idemo zajedno

Na Međunarodni aerodrom Tuzla sletio prvi avion Ryanaira

Spread the love

Na ceremoniji održanoj u utorak, 1. novembra 2022. godine na Međunarodnom aerodromu Tuzla, svečano je dočekan prvi let kompanije Ryanair na relaciji Beč-Tuzla-Beč.

Ceremoniji su prisustvovali direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Dževad Halilčević, resorni Ministar u vladi Tuzlanskog kantona Mustafa Šakić i zamjenik direktora Ureda za ekonomski razvoj USAID/BiH Erol Mujanović. Ovom ceremonijom obilježen je i početak dodatna dva leta kompanije Ryanair na relacijama Stockholm-Tuzla-Stochkolm i Memmingen-Tuzla-Memmingen.

Uvođenje letova kompanije Ryanair rezultat je saradnje Međunarodnog aerodroma Tuzla i USAID projekta Razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam) na privlačenju novih avioprijevoznika i proširenju postojećih ruta. Nove rute prema Međunarodnom aerodromu Tuzla prometovat će tri (Beč) odnosno dva puta sedmično (Stockholm, Memmingen).

Dara Brady, Ryanair direktor za marketing i digitalne medije, izjavio je:

“Kao najveća evropska aviokompanija, Ryanair sa zadovoljstvom zvanično pokreće svoj prvi let za/iz Tuzle i svoj prvi red vožnje Tuzla zima 2022, s početkom operacija na našim novim linijama za Beč, Stockholm i Memmingen. Danas je početak našeg prvog zimskog rasporeda za aerodrom Tuzla, dajući građanima i posjetiocima Tuzle više mogućnosti izbora za svoj sljedeći zimski odmor, podstičući ekonomski rast u regiji kroz podršku radnim mjestima, istovremeno potičući receptivni turizam u Bosni iHercegovini.

Kako bismo omogućili našim kupcima i posjetiteljima u/iz Tuzle da rezerviraju svoj zimski odmor po najboljim mogućim cijenama, pokrećemo rasprodaju sjedišta od samo 19,99 € za putovanja od novembra 2022. do kraja marta 2023. godine, koja su dostupna za rezervaciju do 30. novembra 2022. Pošto će se karte po ovim nevjerovatno niskim cijenama brzo rasprodati, kupci bi se trebali prijaviti na www.ryanair.com i iskoristiti priliku.”Hercegovini.

Kako bismo omogućili našim kupcima i posjetiteljima u/iz Tuzle da rezerviraju svoj zimski odmor po najboljim mogućim cijenama, pokrećemo rasprodaju sjedišta od samo 19,99 € za putovanja od novembra 2022. do kraja marta 2023. godine, koja su dostupna za rezervaciju do 30. novembra 2022. Pošto će se karte po ovim nevjerovatno niskim cijenama brzo rasprodati, kupci bi se trebali prijaviti na www.ryanair.com i iskoristiti priliku.”

Akta.ba