"Valter"

Idemo zajedno

Na Trgu Slobode održan Humanitarni bazar ženskih rukotvorina “Volim Tuzlu”

Spread the love

U organizaciji Udruženja građana “Venus Amica” iz Tuzle danas održan Humanitarni bazar ženskih rukotvorina “Volim Tuzlu” koji je održan u okviru manifestacije “Ljeta u Tuzli”.  

 Na Bazaru se predstavilo 20 izlagača iz Tuzle i šire regije, koji su predstavili i prodavali   tradicionalne ženske rukotvorine, razni nakit od raznog materijala, grnčariju, ćilime, rukotvorine članica Udruženja “Snaga Žene” i još mnogo toga i posjetioci se mogli zasladiti kolačima i slatkišima “Slatkog ćošeta”.

Budući da je bazar humanitarnog karaktera, kako je članica ovog Udruženja Sanela Jurišić  kazala da će od prodanih stvari napraviti fond iz kojeg će pomagati Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”, Udruženje roditelja i prijatelja djece oboljele od dijabetesa “Novi horizonti” te Centar za djecu s višestrukim smetnjama “Koraci nade”.

Predstavnici tih udruženja, kao i djeca, su prisutni na bazaru i predstavili se sa svojim rukotvorinama. Jedan dio novca bit će uručen i djevojčici Zari Stivčević, kojoj nedostaje oko 6.000 KM za liječenje, ali i brojnoj drugoj djeci kojoj je potreba pomoć.

Istakla je da se u okviru bazara posjetnici mogu izmjeriti šećer u krvi te učestvovati na aukciji starina.

Kao gosti su posjetiocima su se predstavili i Folklorni ansabl “Panonija” Tuzla i legendarne “Tuzlanke” a posjetioce ispred Grada Tuzla pozdravila i proglasila ovaj Bazar otvorenim predsjednica Gradskog vijeća Tuzla, Nataša Perić.