"Valter"

Idemo zajedno

Najava – Međunarodno takmičenje u plesu „Tuzla Dance Festival 2022.“

Spread the love

„Već 20 godina plešemo sa Vama, Vašom djecom i Vašim roditeljima“
Sandoval je prezime kubansko-američkog jazz trubadura, pijaniste i kompozitora, koji je značajan uticaj imao na stvaranje danas najpoznatijeg plesnog studija u Tuzlanskom kantonu.

Studio je osnovan sa ciljem stvaranja jedne velike porodice, kojoj su ljubav prema
plesu, muzici, pokretu i eleganciji na prvom mjestu. Davne 2002. godine su osnivači ovog studija bili mladi koji su imali želju za unapređenjem plesnog sporta i plesne kulture u našem gradu, na čelu sa Jasminom Numanović, Danijelom Stjepanovićem i Dariom Hudićem. Svako od njih sa svojih tadašnjih 18 i 20 godina je davao veliki doprinos u smislu prenosa znanja na mlađe generacije, kao i organizaciju revijalnih i takmičarskih manifestacija. Danas, 20 godina kasnije nakon svih izazova koji su se našli pred ovim mladim ljudima, pa čak i iščekivanje njihovog neuspjeha, slavimo svoj 20. rođendan i činjenicu da smo ne samo u
Tuzlanskom kantonu već i u Bosni i Hercegovini sinonim za razvoj i unapređenje sportskog plesa.
Danas Plesni studio Sandoval slavi i postignute vrhunske rezultate pojedinaca,
sportsko plesnih parova i formacija u svim plesnim disciplinama. U Sandovalu treniraju višestruki Državni prvaci u latinoameričkim, standardnim i modernim plesovima, te finalisti medjunarodnih tačmičenja, a sve zahvaljujući instruktorima i trenerima koji su svoju lojalnost ovom studiju i svojim članovima još davno obećali. Ovom prilikom ističemo posebnu zahvalnost: Omar Mehanović – trener sportskog plesa, Samra Ključanin – trenerica sportskog i modernog plesa, Asmir Rahmanović – trener modernog plesa Hip Hop, Zerina Karić – trener modernog plesa Hip Hop, Medina Kopić – instruktorica škole plesa i Zumba fitnessa-
Kruna plesnih takmičenja je kada naši članovi i takmičari mogu svoje stečeno znanje i umijeće prezentirati pred vlastitom publikom i na domaćem terenu, u gradu Tuzla u dvorani koji je obilježila rad i samog Sandovala. Stim u vezi obavještavamo širu javnost da Plesni studio Sandoval organizuje Međunarodno takmičenje u plesu „Tuzla Dance Festival 2022.“ u subotu 26.03.2022. u dvorani SKPC Mejdan u trajanju od 9h-22h.
Subota će u Tuzli biti u znaku plesa i plesača, obzirom da će na navedenom
takmičenju nastupiti solisti, parovi, grupe i formacije iz svih dijelova Bosne i Hercegovine i regiona. Ukupno je do danas prijavljeno 1000 takmičara koji će pored natjecateljskog zadatka imati priliku da se upoznaju sa turističkim potencijalima Grada Tuzle te ponovo prezentirati vještine dobrog domaćina.
Podršku za organizaciju ovog plesnog događaja su pored Grada Tuzle i Vlade
Tuzlanskog kantona dale i brojne organizacije, privredna društva i pojedinci koji će adekvatno biti promovisani u subotu 26.03. 2022. na Tuzla Dance Festivalu 2022.

Pozivamo sve ljubitelje plesa da odvoje svoje vrijeme, zavire u hram sporta SKPC
Mejdan i daju podršku takmičarima iz Sandovala i Tuzle, ali i svim drugim gostima iz BiH iregiona.
Sve informacije možete dobiti putem emaila: ps_sandoval@yahoo.com, kao i putem komntakt telefona 061 194 478.
Ne gubite vrijeme zaplešite s nama!