"Valter"

Idemo zajedno

Od danas zvanično počinje sezona grijanja

Spread the love

Centralno grijanje Tuzla:

Obavještavamo sve korisnike usluga Centralnog grijanja d.d. Tuzla da je završena tehnološka proba za sezonu grijanja 2020/2021. Vrelovodni sistem i toplovodni sistemi su ispitani u cjelosti i sanirana su curenja uočena u tehnološkoj probi.  Zvanična sezona grijanja 2020/2021 i fakturisanje počinje od 15.10.2020. godine.

U saradnji sa upraviteljima u gradu Tuzla instalacije centralnog grijanja u objektima kolektivnog stanovanja u tehnološkoj probi su ispitane u toplom stanju i sanirani uočeni kvarovi. Korisnici, vlasnici vrelovodnih toplinskih podstanica i mjerno regulacionih stanica su obavješteni da su od 5.10.2020. godine kada uoče cirkulaciju u primarnom dijelu podstanice mogli pozvati svoje servisere da adekvatno izvrše puštanje podstanice.

Podsjećamo vas da je, prema Zakonu o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrada TK, obaveza predstavnika etažnih vlasnika i svih etažnih vlasnika u saradnji sa upraviteljem  zgrada održavanje zajedničkih dijelova instalacija centralnog grijanja.