"Valter"

Idemo zajedno

Početak nastave u TK ipak pomjeren za ponedjeljak 1. februara

Spread the love

Nastava u drugom polugodištu školske 2020/2021. godine u svim školama na području Tuzlanskog kantona ipak će početi 1. februara a ne 29. januara kako je prvobitno bilo planirano,  potvrdio je novi ministar obrazovanja i nauke TK Elvis Baraković.

Nastava će se izvoditi po preporukama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva s ciljem suzbijanja zaraze COVID-om 19. Nastava u školama na području TK će biti organizirana u dvije grupe u odjeljenjima koja broje 16 i više učenika. Kada je u pitanja organizacija nastave od 5. do 9. razreda osnovne škole i učenika srednje škole nastava će se organizirati sažimanjem nastavnih sadržaja putem intenzivne nastave, na način da se nastava tokom jedne sedmice organizuje za jednu grupu učenika, a tokom druge sedmice za drugu grupu učenika istog odjeljenja.

Odjeljenja koja se ne dijele imat će nastavu svaki dan i čas je produžen sa 30 na 40 minuta. U ovom polugodištu održavat će se i dopunska i dodatna nastava i učenici će se pripremati za takmičenja koja će se, nadaju se, ipak održati.