"Valter"

Idemo zajedno

Povodom lokalnih izbora: Održana press konferencija Platforme za progres Tuzla

Spread the love

U okviru izborne kampanje za lokalne izbore 2020 godine Platforma za progres je održala prvu press konferenciju.
Nosilac liste Platforme za progres za Gradsko vijeće Tuzla, Srećko Škrobić i kandidatkinja za GV Tuzla Jasmina Numanović Stjepanović su informisali javnost o dosadašnjim aktivnostima Platforme za progres u izbornoj kampanji.


Platforma djeluje u skladu sa svojim principima od kojih je odgovornost ta koja nalaže da se svakom problemu lokalne zajednice pristupi sa ponuđenim konkretnim rješenjem.
Kako je istakao Srećko Škrobić, Platforma za progres vodi računa o zakonskim odredbama i pravilima propisanim od strane CIK-a, poziva na principe poštenja i odgovornosti te sve svoje izborne aktivnosti finansira isključivo iz članarina i donacija. Tako smo vlastitim sredstvima članova i simpatizera nabavili sanitetsko vozilo za Službu hitne medicinske pomoći  Doma zdravlja u Gračanici i tako pokazali opredijeljenost da zajednicu služimo ličnim primjerom, naglasio je Srečko Škrobić.
Kandidatkinja za Gradsko vijeće Tuzla, Jasmina Numanović Stjepanović, najavila je da će Platforma za progres u narednom periodu, a u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, akcenat imati na neposrednim kontaktima sa građanima, kao i na izraženijoj promociji kandidata putem društvenih mreža i medija. Shodno principima Platforme, u kreiranju kandidatske liste vodilo se računa o rodnoj ravnopravnosti i učešću mladih, tako da su na kandidatskoj listi za Gradsko vijeće Tuzla zastupljeni sa 46, 66 % žena i 30% mladih, kazala je Jasmina Numanović Stjepanović.
Valter Tuzlanski i Duška REBIĆ