"Valter"

Idemo zajedno

Press konferencija JU BKC Tuzlanskog kantona i druženje sa predstavnicima medija

Spread the love

Povodu završetka 2021. godine  predstavnici JU BKC Tuzlanskog kantona, su održali press konferenciju obrativši se medijima.

Iako u posljednje dvije godine u doba pandemije ipak je odrađen veliki broj projekata posebno u 2021. godini, naglašeno je da se u ovoj godini navršilo 24 godine postojanja i rada Bosansko kulturnog centra Tuzlanskog kantona, a u ovoj godini realizovano je  više od 180 događaja, od koji je 83 bilo namijenjeno široj publici, kojoj nažalost, zbog higijensko epidemioloških mjera protiv Covid 19 , ni ove godine nisu mogli “širom otvoriti vrata”.

Pored brojnih izložbi, festvala, svečanih akademija, manifestacija, koncerata, promocija knjiga, okruglih stolova, tribina, filmskih projekcija i drugih događaja koje su realizovali kao koproducenti, u 2021. godini s ponosom ističu pet manifestacija koje su realizovali u vlastitoj produkciji, o ovom je nešto više istakla direktorica BKC TK Mirela Ibrahimović Mehanović, dipl.muzikolog.prof. i Hari Ejubović prof. umjetnosti:

Na press konferenciji najavljen je i Tradicionalni koncert GUD Lege Artis Tuzla a medijima je o koncertu nešto više predočio Jasmin Hasić, mr.art. umjetnički rukovodilac hora “Lege Artis”: