"Valter"

Idemo zajedno

“Razgovorom do rješenja” u Tuzli održana druga tribina Platforme za progres

Spread the love

Tema tribine u Tuzli bila je “Uloga Tuzlanskog kantona u izgradnji bolje, progresivne Bosne i Hercegovine”, sa ciljem da se u direktnom kontaktu sa građanima ovog grada, dođe to najboljih rješenja za ovaj dio naše države.

Prisutnim  su se obratili Fadil Nadarević, Amila Avdagić, privrednica, Aleksandar Aničić, privrednik i IT stručnjak, Esana- Kavazbašić- Huskanović, privrednica i vijećnica u Gradskom vijeću Tuzla i Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres.

Govornici su istakli činjenicu da Tuzlanski kanton zauzima značajno mjesto u historijskom, kulturnom, geografskom i privrednom aspektu Bosne i Hercegovine. Potrebna je veća podrška države u svim segmentima društvenog djelovanja, kao i odlučnost i upornost građana u izgradnji bolje lokalne zajednice, kantona i države.

Platforma za progres će u narednom periodu nastaviti sa ovakvim direktnim razgovorima sa građanima i poziva sve zainteresovane da se odazovu i učestvuju u kreiranju dugoročnog plana za stvaranje bolje, progresivne Bosne i Hercegovine.