"Valter"

Idemo zajedno

Richmond Park najboljna osnovna škola u Tuzlanskom kantonu

Spread the love

Rangiranje škola u TK: Richmond Park najboljna osnovna škola u Tuzlanskom kantonu

Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona je završio rangiranje osnovnih i srednjih škola za školsku 2021/2022. godinu. Instrumentarij za mjerenje uspješnosti u radu obuhvatao je standardno uspjehe učenika u nastavi i vannastavnim aktivnostima, edukacije nastavnika, opremljeost škola, investicije. Na temelju tih parametara najbolja među osnovnim školama je Richmond Park – međunarodna škola u Tuzli. U kategoriji srednjih škola Richmond Park srednja škola je na trečem mjestu od svih srednjih škola u Tuzlanskom kantonu, dok je u kategoriji gimnazija drugorangiranja.

Osnovna škola Richmond Park International koja se nalazi u Tuzli i ranije je bila u vrhu među 88 škola u Tuzlanskom kantonu. Ove godine su dospjevši na prvo mjesto sa svojih 186 učenika prestigli i mnogo veće škole.

·         Mi kao škola smo različiti po mnogo kriterija. Kod nas je 80% nastave na engleskom jeziku. Na bosanskom je 20%. S tim da čitav nastavni plan Tuzlanskog kantona pokrivamo, ali imamo i 30% dodatnih nekih aktivnosti koje smo uklopili u taj kurikulum, naglašava Nedžad Konjić, nastavnik geografije u tuzlanskoj školi Richmond Park International.

Učenici ove škole aktivni su i na domaćim i međunarodnim takmičenjima što donosi najveći broj bodova u rangiranju Pedagoškog zavoda.