"Valter"

Idemo zajedno

Rukometni savez TK zatražio pomoć od EHF-a za SKPC “Mejdan”

Spread the love

Predsjednik Rukometnog saveza Tuzlanskog kantona Alija Hasić, zatražio je pomoć od Evropske rukometne federacije (EHF) za bilo kakvu materijalnu, tehničku ili finansijsku pomoć za SKPC Mejdan, koji je pretrpio velike štete usljed olujnog nevremena.

U pismu upućenom u sjedište EHF-a u Beču između ostalog se navodi da su velike poplave nanijele ogromnu štetu SKPC  „Mejdan“.  Čitav centar je potopljen, parket velike dvorane potpuno uništen kao i svlačionice te sportska oprema.

„SKPC Mejdan dugi niz godina je hram sporta u kojem se okuplja preko 7000 gledatelja i ljubitelja sporta. Mejdan je jedna od najkvalitetnijih sportskih dvorana u Bosni i Hercegovini u kojoj je rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine igrala 16 međunarodnih mečeva (Danska, Švicarska, Rusija, Bjelorusija, Finska, Češka Republika i mnogi drugi), a 2018. godine u ovoj dvoran je održan Tropic kup za žene. Nevrijeme je izazvalo poplavu i u sjedištu Rukometnog saveza Tuzlanskog kantona kao i sjedištu ženskog rukometnog kluba Jedinstvo i uništilo računalnu i sportsku opremu. Obnova Sportskog, kulturnog i poslovnog centra ‘Mejdan’ za nas je veliki finansijski izazov, jer je potrebno renovirati cijeli sprat, obnoviti svlačionice i druga sjedišta unutar sportskog centra, za što su potrebna velika finansijska sredstva.
Rukometni savez Tuzlanskog kantona nada se da ćete nam pružiti finansijsku i materijalnu pomoć (poput podne podloge umjesto parketa, lopte, sportske opreme itd.).
Nadamo se da ćete nam pružiti bilo kakvu pomoć kako bi naši sportaši počeli igrati i postići vrijedne rezultate“, navodi se u pismu RS TK kojeg je potpisao predsjednik ovog saveza Alija Hasić.