"Valter"

Idemo zajedno

SDBiH TK, Radni sastanak sa izabranim vijećnicima u općinskim i gradskim vijećima

Spread the love

Rukovodstvo SDBiH održalo je radni sastanak sa izabranim vijećnicima u općinskim i gradskim vijećima na kome se osvrnulo na iskustva tokom protekle kampanje za lokalne izbore, te su donešeni i zaključci o daljem načinu rada.

“Ukoliko u obzir uzmemo nedavno formiranje Socijaldemokrata BiH i na uslove rada kakve smo imali, trideset vijećnika je jedan impresivan rezultat. Povod današnjeg sastanka je budući način rada vijećnika. To znači da će vijećnici raditi koordinirano, da će se isto raditi i u Kladnju, Tuzli, Lukavcu i u svim ostalim gradovima i opštinama TK, poštujući naravno naš Statut koji je liberalan i dozvoljava mnoge stvari u demokratskom smislu. Kada je u pitanju rad vijećnika, osnovni pravac je da poboljšamo rad vijećnika svih vijeća, gradskih i opštinskih, a sve u cilju da to utječe na bolji život građana gradova i opština u TK. Njihova uloga u vijećima neće biti marginalizirana, nego da preuzmu odgovornost i da ono što su obećavali za vrijeme kampanje, što smo svi mi obećavali da se ispuni, te da građani osjete da ima nova politička snaga koja treba da napravi bolje uslove za rad i život građana.” – istakao je predsjednik SDBiH Enver Bijedić.

Pored svih rezultata, posebno smo ponosni na rezultat u Lukavcu gdje je mjesto načelnika naš Edin Delić superiorno osvojio sa dvije trećine glasova. Treba napomenuti da većinu u OV Lukavac SDBiH ima jedanaest vijećnika. Socijaldemokrate BiH u većini su u pet vijeća na području TK, dok su za dvije sredine još u pregovorima.