"Valter"

Idemo zajedno

U organizaciji Omladinskog resursnog centara Tuzla – ORC Tuzla, 1. Tuzlanski Festival Slobode

Spread the love
Omladinski resursni centar Tuzla, DIS Teatar Banja Luka i Gradsko Kazalište mladih (GKM) Vitez ove godine, u martu, organizuju u Tuzli Prvi Festival slobode.
Cilj nam je okupiti u Tuzli, od 10. do 13. marta ove godine, mlade umjetnice i umjetnike iz Bosne i Hercegovine, čime ćemo potaknuti uključivanje mladih u aktivno rješavanje problema mladih, ali i na pružanje kreativnog doprinosa u osvješćivanju i istraživanju problematike te eventualnom predlaganju ideja i rješenja za buduće projekte.
Ovom prilikom pozivamo sve građane i građanke da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj i podrže mlade umjetnike i umjetnice iz BiH.
LOKACIJA: Atelje Ismeta Mujezinovića Tuzla
10. mart – od 16:00h – 18:00h (Otvorenje festivala)
11. mart – od 10:00h – 13:00h i od 15:00h-18:00h (Izložbe, video, performansi)
12. mart – od 10:00h – 13:00h i od 15:00h-18:00h (Izložbe, video, performansi)
13. mart – od 10:00h – 14:00h (Zatvaranje festivala i koktel zabava)
Festival će trajati tri dana i konceptualno će se baviti pitanjem održivog interkulturalnog dijaloga u BiH: kroz video prezentacije (kratke, eksperimentalne i dokumentarne video snimke, crtane filmove), izložbe fotografija i meme-ova, karikatura i stripova, ulične performanse, pozorišne predstave, alternativu i street art), muziku (neobjavljene društveno angažovane pjesme), poeziju itd.
Na zatvaranju TFS-a tročlani žiri odabrat će tri najbolja rada, bez obzira na njihovu vrstu, i dodijeliti im prvu, drugu i treću nagradu.
Radujemo se našem druženju na 1. Tuzlanskom Festival Slobode