"Valter"

Idemo zajedno

Uspješan nastup PK “Zmaj Alpamm” Tuzla u Srbiji na turniru u Kruševcu

Spread the love

U subotu 26.06.2021. godine, u Kruševcu je održan Međunarodni plivački miting „Vidovdanski Kup 2021“. Organizator takmičenja je Plivački klub ”Rasina” iz Kruševca. Plivalo se na olimpijskom (50 metarskom bazenu) uz elektronsko mjerenje. Na takmičenju je nastupilo 15 plivačkih klubova sa preko 200 takmičara iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

 

Za ekipu PK Zmaj Alpamm nastupilo je sa sedam takmičara: Haris Konjić, Adnan Sarajlić, Kenan Dračić, Danijel Iličković, Salko Dropić, Ahmed Nuhanović i Mirza Softić predvođeni  trenerima: mr.sc. Omer Delalić, mr.sc. Andrej Simić i Azur Delalić.

U izuzetno jakoj konkurenciji Zmajevi plivači su osvojili 6 medalja (3 zlatne, 1 srebrnu i 2 bronzane), a postignuti su sljedeći zapaženi rezultati:

  • Kenan Dračić (’06) je osvojio 3 medalje, dvije zlatne medalje u disciplinama 100 slobodno i 100 leđno i bronzanu medalju u disciplini 100 metara delfin.
  • Adnan Sarajlić (’04) je osvojio zlatnu medalju u disciplini 100 metara leđno.
  • Danijel Iličković (’04) je osvojio srebrnu medalju u disciplini 100 metara prsno.

ŠTAFETA:

  • 4×50 metara slobodno (seniorska kategorija) u sastavu: Haris Konjić, Adnan Sarajlić, Danijel Iličković i Kenan Dračić zauzela je treće mjesto i osvojila bronzanu medalju.

Ostali plivači i plivačice, koji nisu osvojili medalje, popravili su svoja najbolja vremena i ostvarili vidan rezultatski napredak.  Obzirom da je ovo takmičenje u olimpijskom (50 metarskom) bazenu u kojem Zmajevi plivači nemaju priliku trenirati, zadovoljni su  postignutim rezultatima.

.