"Valter"

Idemo zajedno

ZAJEDNO I ODLUČNO SDBIH-DF: SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Spread the love

Gradonačelnik Imamović prijeti svojim podređenim i uposlenicima Gradske uprave kao i uposlenicima javnih preduzeća i ustanova da će ostati  bez posla ukoliko on nakon 20 godina suverenog vladanja Tuzlom ne bude gradonačelnik.

 Ovih dana  svjedoci smo strahovitog pritiska, mobinga i prijetnji koju sprovodi gradonačelnik Jasmin Imamović sa svojom užom elitom prema funkcionerima   i uposlenicima u Gradskoj upravi, javnim ustanovama i preduzećima čiji je većinski osnivač Grad Tuzla.

Razlog bahatog  ponašanja Imamovića  je  da ih natjera da oni i članovi njihovih porodica, glasaju za njega. Tvrdeći i ubjeđujući iste da ukoliko on izgubi izbore,  a što je sada već izvjesno, da će svi funkcioneri izgubiti pozicije, a uposlenici radna mjesta.

Koristimo priliku da javno poručimo da Grad Tuzla nije dvadestogodišnji gradonačelnik Jasmin Imamović.

Tuzla i njeni građani  živjeli su  i egzistirala i prije Imamovića,  živjet će  poslije njega i bilo kojeg budućeg gradonačelnika.

Svi  rukovodioci koji časno i odgovorno obnašaju svoje pozicije nemaju se čega bojati jer ih niko neće pomijerati sa istih.

Uposlenike  štiti zakon, a ne bilo koji pojedinac bez obzira kako se on zvao i koju funkciju obnašao.

Nenarodna vlast  u Tuzli mora pasti!

Zato  koristimo priliku da javno pozovemo sve građanke i građane Tuzle da 15. 11. 2020. godine, izađu na izbore i glasaju slobodno, u skladu sa svojom savješću bez bilo kakvih prijetnji, pritiska, laži i straha   od promjena.

Promjene u Tuzli  su nužne i neophodne.

Informativna služba  koalicije

ZAJEDNO I ODLUČNO SDBIH-DF