"Valter"

Idemo zajedno

Zlatan Ibrahimović postaje najskuplji senior u historiji nogometa: Novi ugovor Milana neće moći odbiti

Spread the love

Zlatan Ibrahimović (38) je u Milan stigao u januaru ove godine kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Los Angeles Galaxyjem. S Milanom je potpisao ugovor do kraja sezone iako su mnogi njegovi kritičari mislili da je prestar da se vraća u Serie A.

No, iako je ‘pregazio’ 38 godina Ibrahimović je dokazao kako još ima šta za pokazati na terenu. Bio je Ibra sjajan u drugom dijelu sezone, odigrao je ukupno 20 utakmica za Milan te je zabio 11 golova i dodao pet asistencija. Bio je onaj ‘X faktor’ koji je povezao momčad ‘rossonera’, a uz njega su proigrali i ostali.

Iako se cijelo vrijeme nagađalo da mu Milan neće ponuditi nastavak saradnje, sad je jasno da su se čelnici kluba predomislili nakon njegovih sjajnih igara u završnici sezone. Nije zanemariva činjenica kako je Ibrahimović doslovno šef u svlačionici i na terenu, a to najbolje govori o njegovoj ljudskoj i igračkoj karizmi.

CalcioMercato piše kako su ‘rossoneri’ i službeno ponudili Ibrahimoviću novi ugovor kojeg bi trebao potpisati u sljedećih nekoliko dana. Zlatan će tako produžiti boravak na San Siru na najmanje godinu uz mogućnost ostanka još jednu godinu.

Ibrahimović bi u prvoj sezoni novog ugovora trebao zaraditi sedam miliona eura plaće, uz još najmanje milion eura raznih bonusa tokom sezone.

Time će biti jedan od najplaćenijih igrača na San Siru, ali ujedno i najplaćeniji veteran u historiji nogometa. Na pragu je 40. godine života, a ima osiguranu godišnju plaću od sedam miliona eura. Nikad niko nije imao toliko, zato je Ibrahimović jedan, jedini, neponovljivi. Jasno je to i čelnicima Milana.