"Valter"

Idemo zajedno

Đoković savladao Tsitsipasa u finale s Nadalom

Spread the love

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Roland Garrosa nakon što je u drugom polufinalnom meču savladao Grka Stefanosa Tsitsipasa sa 3:2 u setovima (6:3, 6:2, 6:4, 5:7, 4:6, 6:1).

Iako je početak ukazivao na rutinski trijumf prvog reketa svijeta, Đoković je tek nakon četiri sata igre slavio tešku pobjedu.

Istina, prijetio je Grk u nekoliko navrata, pogotovo u trećem setu koji je bio na klackalici sve do devetog gema. Tada je Novak napravio break, a potom servirao za pobjedu. Imao je i čak meč loptu, ali Tsitsipas se nije predavao – izjednačio je na 5:5, a potom novim breakom sa 5:7 izborio četvrti set.

U četvrtom setu oba tenisera su napravila po jedan rani break, pa je bilo neizvjesno do kraja. U desetom gemu pri rezultatu 4:5, Tsitsipas je na opće iznenađenje oduzeo servis Đokoviću i stigao je do petog seta.

Ipak, snage za potpuni preokret Grk nije imao. Evidento je bio iscrpljen i nije više mogao adekvatno parirati Novaku. U petom setu Đoković je napravio trostruki break i ipak je otišao u finale.

U nedjeljnom finalu Đoković će igrati protiv velikog rivala Rafaela Nadala koji je prethodno u polufinalu svladao Argentinca Diega Schwartzmana sa 3:0 (6:3, 6:3, 7:6 (0)) u meču koji je trajao tri sata i osam minuta.

(Vijesti.ba / SC)