"Valter"

Idemo zajedno

Javni poziv za dodjelu sredstava za subvencije fizičkim licima koja obavljaju samostalne djelatnosti i obrte Tuzle

Spread the love

Grad Tuzla je objavio Javni poziv za dodjelu sredstava za subvencije fizičkim licima koja obavljaju samostalne djelatnosti i obrte, registrovanim na području grada Tuzle, s ciljem ublažavanja posljedica proglašenja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19).

Bespovratna finansijska sredstva, u iznosu od 600.000 KM obezbjeđena su u Budžetu Grada Tuzle,  na poziciji: “614519-3 Grant samostalnim poduzetnicima i obrtnicima za ublažavanje socio-ekonomskih posljedica izazvanih COVID-om 19. Sredstvaće se dodjeljivati kao pomoć u održanju tekuće likvidnosti samostalnih djelatnosti i obrta, a služit će za refundiranje dijela režijskih trškova (troškovi električne energije, odvoza smeća, centralnog grijanja i vode), te dijela troškova zakupa poslovnog prostora i računovodstvenih usluga.

Subvencija koja se putem ovog Javnog poziva dodjeljuje u finansijskim sredstvima, može se ostvariti za poslovanje u periodu od 17.03.-31.05.2020. godine, a u maksimalnom iznosu do 500,00 KM po jednom korisniku.

Tekst Javnog poziva, sa obrascima za prijavu nalazi se na linku:

http://grad.tuzla.ba/vijesti/objavljen-javni-poziv-za-dodjelu-sredstava-za-subvencije-fizickim-licima-koja-obavljaju-samostalne-djelatnosti-i-obrte-registrovanim-na-podrucju-grada-tuzle-s-ciljem-ublazavanja-posljedica-proglasenja/