"Valter"

Idemo zajedno

Međunarodni festival čaja i ljekovitog bilja Tea fest počinje sutra

Spread the love

Međunarodni festival čaja i ljekovitog bilja Tea fest Sarajevo bit će održan od 8. do 14 . juna ispred BBI Centra, na Trgu djece Sarajava, rečeno je u Direkciji Festivala.

Na festivalu će biti zastupljeno ljekovito bilje – sirovi materijal, proizvodi od ljekovitog bilja, pčelinji poizvodi, oprema za proizvodnju i sušenje ljekovitog bilja i pčelinjih proizvoda, kozmetika na bazi ljekovitog bilja i pčelinjih proizvoda, proizvodi od jagodičastog voća, sekundarnih šumskih plodova, gljive i slični proizvodi iz palete zdrave organske hrane.

Organizatori najavljuju i formiranje bosanskohercegovačke mreže pod brendom “Naš proizvod”, koja će okupiti male i srednje proizvođače i prerađivače čaja, ljekovitog bilja, šumskih sekundarnih proizvoda, gljiva, jagodičastog voća, meda i drugih pčelinjih proizvoda, prerađenog i sušenog voća (sokovi, džemovi, bestilji…), ukrasnog cvijeća i grmlja, začinskog bilja, sira i suhomesnatih proizvoda.

– “Naš proizvod” će djelovati u korist inoviranja bosanskohercegovačkih proizvoda, usluga, organizacije i jačanja povjerenja u naše proizvode i naše usluge – poručuju iz Direkcije Festivala.

Izvor: Fena