"Valter"

Idemo zajedno

KO SPUTAVA SAJAM FAKULTETA? – OTKAZANO

Spread the love
Na veliko žaljenje tima Omladinski Pokret Revolt, obavještavamo Vas da se najavljeni Sajam fakuleteta u sklopu studentskog foruma “Ko nas sputava?” OTKAZUJE. Unatoč dobroj volji i uloženom trudu naših članova i članica, nismo naišli na razumijevanje odgovornih struktura na Univerzitetu u Tuzli.
Naša vizija Sajma imala je za cilj da učenicima/a završnih razreda srednje škole pružimo priliku da se upoznaju sa mogućnostima koje fakulteti na Univerzitetu u Tuzli nude.
Pozive za učešće poslali smo na relevantne adrese Univerziteta i fakulteta pojedinačno, smatrajući da je ovo odlična prilika da promovišu svoj rad i približe se budućim studentima. Pozitivan odgovor dobili smo od nekoliko fakulteta kojima se ovom prilikom od srca zahvaljujemo za korektnu saradnju i podršku našim aktivnostima.
Razlog zbog kojeg smo spriječeni realizovati aktivnost u manjem formatu, sa fakultetima koji imaju volju predstaviti se, jeste činjenica da postoje prijetnje sankcijama ovim ustanovama ukoliko se odazovu na naš poziv.
U trenutku kada kod maturanata i njihovih roditelja postoji (ne)opravdana briga o kvalitetu nastave potrebno je više nego ikad promovisati dobre prakse na Univerzitetu.
Nezvanični, telefonski odgovor, koji smo dobili od Univerziteta jeste da se zbog ranije preuzetih obaveza ne mogu odazvati našem pozivu. Činjenicu da aktivnost poput sajma nema prioritet, smatramo indikatorom brige Univerziteta za buduće studente.
Situacije poput ove naša su motivacija za još glasniju borbu da u javnom prostoru artikulišemo probleme studenata i prepoznamo sve što studente sputava da ostvare svoj puni potencijal.
Vidimo se na 4. studentskom forumu u petak, subotu i nedjelju, gdje ćemo razgovarati kako se izboriti za ispunjenje obećanja koja nam je sistem dao.
Solidarno,
OP Revolt
Može biti slika sljedećeg: tekst "KON KONAS2 SPUTAVAT SPUTAVA? ntski forum: AS SPUTAVA? forum: REVOLT Studentski SPUTAVA? KONAS 21 Studentski NAS forum: SPUTAVA? KO 2021. 28.29.i30.maj god. 28., 29. 29.i30. 30. m 2021. go"
Merisa Okanović i 13 drugih
3 komentara
Podijeljeno 4 puta
Sviđa mi se

Komentar
Podijeli