"Valter"

Idemo zajedno

PDA traži od Novalića da ostavkom pokaže moralnu odgovornost prema građanima

Spread the love
“Kupovinom stotinu respiratora za koje je nalazom vještaka utvrđeno da nabavljeni respiratori ne posjeduju ni minimum potrebnih bitnih karakteristika za adekvatan tretman pacijenata u jedinicama intenzivne terapije, među koje spadaju pacijenti oboljeli od COVID-19, Vlada Federacije BiH po ko zna koji put je dokazala da nije dorasla obavezama i odgovornostima koje su pred nju postavljene”, saopćeno je iz PDA.

Iz ove stranke smatraju da je tako Federalna vlada iskoristila uslove pogoršane epidemiološke situacije izazvane koronavirusom za još jedan lov u mutnom nabavljujući respiratore po cijeni od 10,5 miliona KM pri čemu je zaboravila na ono najvrijednije zbog čega ih nabavlja – život oboljelog pacijenta.

“Heroj nacije, kako je aludirao na Novalića njegov stranački šef, jer je uspio nabaviti respiratore u vrijeme kada su se zemlje pa i tajne službe borile da nabave iste, nije osoba koja svojom nestručnošću i nesposobnošću vodi ovu državu i njene građane u finansijski kolaps. Mišljenja smo da ozbiljne situacije u kojima se radi o ljudskim životima ne smiju biti partije brzopoteznog šaha već se o njima mora dobro promisliti prije ishitrenih odluka”, naveli su.

Pokret demokratske akcije smatra da bi premijerova ostavka “nakon brojnih malverzacija koje su se desile u posljednje vrijeme, trebala biti svojevrsni nauk za sve one koji bi, zarad lične promocije, ciljeva i interesa, htjeli manipulisati ovom državom i njenim narodom”.