"Valter"

Idemo zajedno

Predstavljanje dvije knjige za djecu i odrasle Sanje Skenderović Drnovšek

Spread the love

U prepunom Ateljeu “Ismet Mujezinović” u Tuzli, gdje se tražila stolica više, sinoć, srijeda 15. juni, uspješno su predstavljene dvije knjige Sanje Seferovic Drnovšek, sa stalnom adresom boravka u Chicagu ali srcem i dušom u svojoj Bosni i Hercegovini, piše knjige za djecu i odrasle na engleskom i bosanskom jeziku.

Na večerašnjem druženju uz knjgu prisutnim su se obratili pjesnik Šimo Ešić, prof.dr.sc. Amira Turbić, prof.dr.sc. Edina Šarić, prof.dr.sc. Sead Nazibegović, autorica knjiga Sanja Seferović Drnovšek  i moderatorica Sabina Mujezinović.

Ovaj doađaj uveličali su svojim programom mališani privatne predškolske ustanove i učenica Srednje muzičke škole “Čestimir Mirko Dušek” Tuzla, Lana Muharemagić izvedbana na flauti.

Predstavljena je slikovnica za djecu: “Treba li bumbar Zee naočare” i knjigu za odrasle : “Sučeljavanje sa predrasudama”. Utvrdili smo: Bumbar Zii odlično vidi srcem i nisu mu potrebne naočale, a s predrasudama se najlakše sučeljavamo istinom. Lijepo veče, sjajna ekipa, događaj koji se pamti. Na kraju predivnog druženja uz knjigu i druženjem na otvorenom uz koktel autorica nije mogla sakriti suze radosnice. Od sinoć Sanja Seferovic Drnovšek je “usvojena” Tuzlanka kako mnogi naši sugrađani proglasiše Sanju Seferović Drnovek. Danas se ovaj događaj ponavlja i u Tešnju.