"Valter"

Idemo zajedno

Press konferencija povodom dodijeljene specijalne nagrade ”Adem Ćejvan”

Spread the love

Na sceni Teatra kabare Tuzla upriličena je svečana press konferencija povodom dodijeljene specijalne nagrade ”Adem Ćejvan” dugogodišnjem, zaslužnom i uglednom bosanskohercegovačkom glumcu Vladi Keroševiću za sjajne glumačke kreacije i ukupan doprinos razvoju teatarske umjetnosti u Bosni i Hercegovini. Odluku o nagradi je donijela direkcija XX Festivala bosanskohercegovačke drame Zenica 2021.

Upravni odbor Teatra kabare Tuzla odlučio je dodijeliti specijalno priznanje za izniman doprinos u razvoju teatarske umjetnosti u Bosni i Hercegovini iz oblasti glume, režije, teatarske pedagogije i produkcije. Plaketu su dodijelili predstavnici teatra Ivana Milosavljević i Damir Altumbabić.

Na održanoj press konferenciji, pored predstavnika Teatra kabare Tuzla, o životu i radu Vlade Keroševića govorili su Marica Petrović, predsjednica ogranka Matice hrvatske u Tuzli i Adnan Mujkić, direktor Savremeno umjetničke škole Tuzla.

Vlado Kerošević je uz zahvalnost Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, istakao da je dobivena nagrada stigla u pravom trenutku njegova života, da je ovo nagrada koja je zaokružila njegov profesionalni, životni put, njegov opus glumačkoga ukupnog angažmana, redateljskog, dramaturškog, menadžerskog, producentskog, organizatorskog, svega onoga čime se bavio u 45 godina profesionalnog rada. Duboko je bio ganut dodijeljenom plaketom od strane Uprave Teatra kabare Tuzla gdje je preko 20 godina predano djelovao kako bi razvio jedinstveno alternativno profesionalno pozorište prepoznato u regionu.

Ovom prilikom upriličena je i dokumentarno umjetnička izložba najvažnijih priznanja, diploma, zahvalnica kulturno-umjetničkog stvaralaštva Vlade Keroševića, ali i nekolicina fotografija iz opusa njegovih predstava nastalih kako na sceni Narodnog pozorišta Tuzla tako i na sceni Teatra kabare Tuzla. Izložbu je sponzorisala firma Bart doo, Kasim Mujčević.