"Valter"

Idemo zajedno

Press konferencija SDBiH Tuzla povodom ukidanja naknada za stanove i graže.

Spread the love

Danas u prostorijama SDBiH Tuzla održana press konferencija na kojoj su medijima obratili Žarko Vujović i Mirel Mišković a povodom ukidanja naknada za stanove i graže.

Iz ove stranke negoduju da na održanoj posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla gdje se pojavila inicijativa za ukidanje ovih naprijed pomenutih naknada je je to već na inicijativi poslanika Skupštine TK Smaje Mandžića koju je podnio 14 februara ove godine gdje  su i usvojene izmjene i dopune Zakona o komunalnoj taksi gdje je data mogučnost ukidanja komunalne takse za vlasnike  zastambenih prostora i graža.

Na inicijativu poslanika u Skupštini TK Smaje Mandžića koju je podnio 14. februara, nakon što je završena skupštinska procedura, na posljednjoj sjednici Skupštine TK, usvojene su izmjene i dopune Zakona o komunalnoj djelatnosti, čime je data mogućnost ukidanja komunalnih naknada za vlasnike stambenih prostora i garaža. No ono što je izrevortiralo SDBiH jeste da se inicijativa za ukidanje komunalne naknade pojavila na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla.

„Zato što je 8.7.2020. donesen Zakon kojki sam ja na današnji dan potpisao i uputio prema Službenom glasniku i taj Zakon stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja i ne predstavlja nikakvu volju bilo kog pojedinca, gradonačelnika, investicionog menadžera, bilo kojeg vijećnika, nego je to zakonska obaveza da se mora uskladiti akt niže pravne snage sa zakonom“, izjavio je Žarko Vujović, predsjednik GO SDBiH i predsjedavajući Skupštine TK.