"Valter"

Idemo zajedno

Pretpioniri treći, najbolji fudbaler turnira je član FK Sloboda

Spread the love

U Sarajevu je organizovana završnica pretponirskog prvenstva na kojoj je nastupilo deset klubova, prvaka kantonalnih / županijskih liga, a klubovi su bili podijeljeni u dvije grupe.

Prvoplasirani su igrali utakmicu za pobjednika završnice turnira dok su drugoplasirani iz obje grupe igrali utakmicu za treće mjesto.

Grupnu fazu fudbaleri Slobode predvođeni trenerom Nevzetom Hasanbašićem završili su na drugoj poziciji. Posljednju utakmicu u grupnoj fazi su igrali protiv direktnog konkurenta za prvo mjesto, NK Romari. Poraženi su rezultatom 0 – 1, a pobjednika grupe je odlučila bolja gol razlika.

Mladi talentovani fudbaleri su utakmicu za treće mjesto igrali protiv HNK Posušje i nakon preokreta, pobijedili su rezultatom 3 – 2. Iako su pretpioniri Slobode trećeplasirani, najbolji fudbaler turnira je član crveno crnog tima, a to je Mahir Fejzić. Upravo je Fejzić strijelac dva gola u grupnoj fazi. Pored Fejzića, u strijelce su se upisivali Ćosić Alen koji je postigao tri gola, a po jedan su dodali Džuzdanović Omar, Malkić Ajdin i Nukić Dževad.

Slobodu su na turniru predstavljali: Žigić Nurija, Mehičić Kenan, Kojić Dejan, Mujanović Dino, Zahirović Vedad, Mujezinović Neir, Fejzić Mahir, Kovačević Sergej, Ćosić Alen, Nukić Dževad, Malkić Ajdin, Salkić Alan, Žigić Mustafa, Musić Džan, Jašarević Tarik, Džuzdanović Omar, Suljagić Din, Salčinović Kenan, Šerifović Tarik i Al Maayeh Tarik.