"Valter"

Idemo zajedno

Promocija knjige “Primjena rekvizita u preventivnom treningu i kondicionoj pripremi sportista”

Spread the love

Večeras u amfiteatru Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli promovisana knjiga autora Azura Sakića kondicijski trener  i Elvira Bijedić fizioterapeut košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

“Knjiga je nastala kao rezultat dugogodišnjeg rada i iskustva u oblasti sporta i koje je pretočeno u ovu knjigu. Ovakve knjige su deficitarne na našem tržištu, naime radi se o upotrebi specifičnih rekvizita u preventivnom treningu u smislu prevencije sportskih povreda i kondicijskoj pripremi te poboljšanju  performansi sportista”, kaže jedan od autora Elvir Bijedić.

Također o knjizi  kaže i drugi autor Azur Sakić “U knjizi su različiti rekviziti njih 14 koje mogu koristiti sportisti, rekreativci, a ne odlaziti u skupe teretane. U knjizi su date ideje kako te rekvizite koristiti i kako da korisnici rekvizita naprave trening, koji je raznovrstan i kako im može pomoći da sportisti imaju što manje povreda te da se pripreme za sezonu ili da rekreativci što bolje izgledaju, da se bolje osjećaju i budu zdravi i spremni. Knjiga je namjenjena počev od studenata, rekreativaca, trenera početnika a također i vrhunskih trenera gdje i oni  se mogu pronaći da obogate svoj rad i znanje. Nadam se da će knjiga vrlo brzo se pronaći u knjižarama i bibliotekama širom Bosne i Hercegovine.

Ovu knjigu su pohvalili i predstavili prisutnim na promociji recenzenti, dr.sc. Alen Kapidžić, dr.sc. Melika Mujezinović i dr.sc. Edin Užičanin.