"Valter"

Idemo zajedno

Vlast Tuzlanskog kantona odbila inicijativu SDP-a za isplatu jednokratne novčane pomoći penzionerima u iznosu od 100 KM

Spread the love

Na današnjoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona, vladajuća većina koju čine SDA, DF, SD BIH, SBiH i 3 samostalna poslanika, bez imalo morala odbili su inicijativu Kluba poslanika SDP BiH za isplatu jednokratne novčane pomoći u iznosu od 100 KM svim penzionerima u Tuzlanskom kantonu koji primaju penziju manju od prosječne penzije u Federaciji BIH.

Ovom incijativom, Klub poslanika SDP BiH u Skupštini TK je tražio da Vlada TK hitno i bez odlaganja izvrši isplatu ove jednokratne novčane pomoći.

Mi u SDP BiH smatramo da je ovo nehuman i krajnje bezobziran potez vladajuće većine u Tuzlanskom kantonu. U ovom izuzezno teškom vremenu rapidnog rasta cijena osnovnih životnih namirnica, kada na policama nedostaju osnovne potrepštine koje građani, a posebno penzioneri, sve teže mogu sebi priuštiti, zaista smo vjerovali da će svi poslanici podržati ovakvu jednu inicijativu. Imajući u vidu da je prethodna Vlada Tuzlanskog kantona koju je predvodio SDP BiH, svojim odgovornim i transparentnim radom, novoj Vladi ostavila dodatnih 50 miliona KM u budžetu Tuzlanskog kantona, odgovorno tvrdimo da finansijska sredstva ne nedostaju za ovu namjenu.

Nažalost, danas je vlast u Tuzlanskom kantonu pala na testu humanosti, te obezvrijedila svaki pokušaj da se bar na neki način pomognu najranjivije kategorije našeg društva.

KO SDPBiH Tuzla