"Valter"

Idemo zajedno

Promovisana knjiga Hirurgija/Kirurgija u BKC-u Tuzla

Spread the love

U Velikoj Sali BKC-a Tuzlanskog kantona održana je promocija knjige/ udžbenika „Hirurgija/Kirurgija“ koju su napisali najeminentniji profesori hirurgije sa pet medicinskih fakulteta, Sarajeva, Tuzle, Banja Luke, Mostara i Foče. Knjiga je jedinstvena jer su rezultat zajedničkog rada 16 autora i 11 koautora, ima 1246 stranica i 22 poglavlja, glavni urednici su iz Tuzle, prof.dr. Samir Delibegović, prof.dr. Fuad Pašić i prof.dr. Goran Krdžalić.
Kako je rekao prof.dr. Fuad Pašić  u svom obraćanju prisutnima na promociji, ovo je druga promocija , poslije održane u Sarajevu, a promocija će se održati još u tri grada u kojem se nalaze medicinski fakulteti u BiH. Knjiga je namijenjena studentima medicine, specijalizantima hirurgije i svima onima koji vole hirurgiju, a koji su do sada koristili stručnu literaturu iz Srbije i Hrvatske, kazao je prof.dr. Pašić.


Na promociji knjige o predstavljanju ovog veoma važnog izdanja koje je izdala Izdavačka kuća “Dobra knjiga“ , tuzlanskoj publici o ovom izdanju obratili su se i drugi učesnici promocije, prof. dr. Mirsad Hodžić i prof. dr. Goran Krdžalić iz UKC Tuzla , prof. dr. Miroslav Bekavac  Bešlin iz Hrvatske, prof. dr. Radmil Marić iz Univerziteta u Foči, prof. dr. Nermina Hadžigrahić, rektorica Univerziteta u Tuzli, a putem video poruka obratili su se prof. dr. Božina Radević iz Srbije i prof. dr. Aleš Tomažić iz Slovenije.
Autori knjige su na promociji poklonili svoju knjigu jednoj od najboljih studentica, završne godine Medicinskog fakulteta u Tuzli , Kenani Ljuci.
Promociju je pratio i kulturno umjetnički program, koji je izvela Maja Sar (Maja Sarihodžić) koja se predstavila sa svoje tri kompozicije , koje su publika nagradila sa gromkim aplauzom.
Duška REBIĆ