"Valter"

Idemo zajedno

Sloboda prvi finalista kupa u sistemu A Košarkaškog saveza BiH

Spread the love

Nakon što je u okviru Kup takmičenja BiH, koje od ove godine nosi ime Mirze Delibašića, u sistemu A za nastavak takmičenja prijavljeno pet ekipa pobjednika kupa u regionalnim/kantonalnim košarkaškim savezima, već je poznat i prvi finalista kupa u A sistemu KSBiH.

To je ekipa OKK Sloboda, koja je 23. januara 2019. trebala ugostiti ekipu KK Željo 1971 iz Bihaća.

Naime, pobjednici kupa Košarkaškog saveza Unsko-sanskog kantona 18. januara 2019. su savladali ekipu OKK Mostar 05 sa 99:83, ali su odustali od dolaska u Tuzlu gdje su trebali odmjeriti snage sa OKK Sloboda, pobjednikom kupa RKS Tuzla.

Tuzlaci će tako bez borbe osigurati plasman u finale, gdje čekaju pobjednika drugog polufinalnog susreta u kojem se sastaju OKK Spars Sarajevo – KK Kakanj.

Obzirom da ove dvije ekipe narednog vikenda igraju utakmicu u okviru Prvenstva BiH, postignut je dogovor da se ova utakmica igra i za kup takmičenje, pa će se i drugi finalista znati 26. januara kada se igra utakmica u Sarajevu.

Finalna utakmica će se igrati u periodu od 4. do 8. februara 2019. a ranije je žrijebom određeno da će domaći biti pobjednik polufinalne utakmice OKK Sloboda – KK Željo 1971, a sada je već poznato da je to OKK Slobo