"Valter"

Idemo zajedno

U Tuzli održan je predizborni skup HDZ BiH i stranaka okupljenih u HNS BiH

Spread the love

ZAJEDNIŠTVO U TUZLI UČINIMO DA NAŠA DOMOVINA BUDE NA PONOS SVIMA NAMA

U Hrvatskom kulturnom centru „Sveti Franjo“ u Tuzli održan je predizborni skup HDZ BiH i stranaka okupljenih u HNS BiH na kojem su predstavljeni kandidati za sve razine vlasti u Bosni i Hercegovini.

Skup su uveličali svojim prisustvom predsjednik HDZ BIH Dragan Čović, Borjana Krišto kandidatkinja za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i drugi članovi ove stranke.

Prisutne i goste pozdravio je i zatim se obratio Božo Antunović, nositelj liste HDZ BIH,HSS,HSP BIH,HKDU,HDU,HSP HB,HRAST,HDZ 1990,HNP za Skupštinu Tuzlanskog kantona, „Stalo nam je da svi imamo bolje uvjete život. Stalo nam je da napravimo zajedništvo i ambijent u kojem će mladi graditi svoju budućnost na svojoj rodnoj grudi i to mora biti cilj svake od razine vlasti i politike. Moramo iskoristiti i naš potencijal u energetici i preuzeti poluge odlučivanja i upravljanja našim prirodnim bogatstvom jer je energetika danas itekako važan segment za stabilnost. Bit ćemo glas razumne politike u Skupštini Tuzlanskog kantona i zato je važno da izaberemo zastupnike kako bi proveli sve one politike koje su sadržane u našem izbornom programu, a doista su važne i usmjerene na budućnost“

Također prisutnim se obratio i istaka Danijel Nikolić, nositelj liste za Parlament Federacije Bosne i Hercegovine. “Federalna razina vlasti je važan pokretač razvoja i to se treba i mora snažnije osjetiti i na području tuzlanskog bazena. Pozivam sve koji budu izabrani u parlamente i institucije vlasti u Sarajevu da u zajedništvu svih stranaka inzistiramo i osiguramo veću prepoznatljivost projekata iz našeg kraja. Tu više nema prostora za čekanje i politiziranje. To mora biti zajednički interes svih nas. HDZ BiH je kroz niz primjera u proteklo vrijeme to pokazao i gdje god smo zajedno s lokalnom zajednicom, udrugama i drugim institucijama nastupali, uspjeli smo. Imamo pravo na još veću vidljivost unutar političkih procesa koji se događaju na višim razinama vlasti“.

Potom se obratio i istakao Mijo Krešić, nositelj liste za Zastupnički dom Parlamenta BiH. “Bosna i Hercegovina zaslužuju svoj euroatlantski put i dužnosnici HDZ BiH i dalje će nastaviti inzistirati na tom procesu. Bili smo i ostajemo iskreni zagovaratelji tog procesa jer on nema alternativu i važan je stabilnost naše domovine. Hrvatski narod i politika HNS to iskreno i bez ikakvih kalkulacija želi jer nama odgovara uređeno i sigurno okruženje. Samo tako može biti privlačno za razvoj gospodarstva“

Prisutnim se na kraju obratila i istakla i Borjana Krišto zajednička kandidatkinja HNS-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, “Dragi prijatelji zadovoljstvo je biti danas s vama ovdje u Hrvatskom kulturnom centru u Tuzli. Svaka buduća rješenja koja neminovno moraju doći, moraju biti na tragu svega onoga što Ustav BiH jeste. Hrvatski narod ovdje u Tuzli, na području Soli, mora imati pravo na legitimnu političku predstavljenost i sudjelovati u političkom životu tuzlanskog prostora. Svi projekti od životne važnosti, za sve skupine društva, od onih najugroženijih, i svih ostalih, moraju biti prepoznati od tijela vlasti na svim razinama”.

Također medijima su se obratili: Božo Antunović, nositelj liste HDZ BIH,HSS,HSP BIH,HKDU,HDU,HSP HB,HRAST,HDZ 1990,HNP za Skupštinu Tuzlanskog kantona i Borjana Krišto zajednička kandidatkinja HNS-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.