"Valter"

Idemo zajedno

5,7 TONA KOKAINA PLOVILO ISPOD RADARA Teretnjak na kome su uhapšeni balkanski pomorci gasio signal tokom plovidbe, sumnja se da je među uhapšenima i NOVOSAĐANIN

Spread the love

Procjenjuje se da 5,7 tona kokaina, koliko je zasad pronađeno na teretnjaku “Aresa” u vodama Arube prilikom čega su uhapšeni crnogorski državljani, vrijedi vrtoglavih 250 miliona eura, a broj uhapšenih sada je porastao na 11, javljaju crnogorski mediji.

Na sajtu Fletmon koji se bavi praćenjem teretnjaka, navedno je da je plovilo pod zastavom Kameruna isplovilo iz Surinama. Međutim, istražitelji su, prema pisanju tamošnjih medija, registrovali da “Aresa” od Surinama gasi signal i da se na sistemu pojavila tek 23. februara tokom noći, u zalivu Venecuele, prenijele su “Vijesti”.

Za sve to vrijeme, bezbjednosne službe nekoliko država pratile su kretanje ovog broda. Kada je isplovio iz Venecuele i krenuo ka ostrvu Aruba, tamošnje vlasti su ga presrele i sprovele do doka gde je započeto “češljanje” teretnjaka.

Prvo je otkrivena tona kokaina i uhapšene su četiri osobe iz Crne Gore, tačnije Kotora i Bara, da bi broj uhapšenih i broj zaplijenjenih kilograma droge konstanto rastao.

Zasad je procijenjeno da je pronađeno 5,7 tona skriveno u više od 200 paketa težine 25 kilograma, i da vrijednost te droge na veliko iznosi 250 miliona eura.

Iz Uprave policije Crne Gore juče je saopšteno da je lociran i opserviran cijelom rutom plovidbe duž Južne Amerike, sa posebnim mjerama nadzora pri svakom ulasku i izlasku iz luke. Prethodno je crnogorska policija poslala informacije bezbjednosnim službama Velike Britanije.