"Valter"

Idemo zajedno

Pregled koronarografijom, od sada sa zdravstvenom knjižicom u Plavoj Poliklinici

Spread the love

Bol u prsima koja se javlja kao posljedica tjelesnog napora ili emocionalnog stresa, najčešće je simptom Angine pektoris, ishemijske bolesti srca.  U pitanju je bolest koronarnih arterija, koja uzrokuje srčani udar, ukoliko se ne počne liječiti na vrijeme.

Dijagnoza ishemijske bolesti srca najtačnije se postavlja koronarografijom. U pitanju je brza i bezbolna procedura koja omogućava ljekaru da tačno vidi gdje su koronarne arterije sužene ili zatvorene, a u slučaju akutnog srčanog infarkta može i doslovno spasiti Vaš život.

Zahvaljući saradnji sa Zavodom zdravstvenog osiguranja FBiH, ovu potpuno bezbolnu metodu od sada u našoj ustanovi možete obaviti na teret zdravstvenog osiguranja, uz prethodnu preporuku kardiologa i ovjerenu zdravstvenu knjižicu (ukoliko ste osiguranik na području FBiH).

Kako biste uštedjeli vrijeme, dijagnostičke pretrage potrebne za indiciranje koronarografije možete obaviti po akcijskim cijenama u našoj ustanovi, do 18.10.2021.:

UZ srca + ergometrija – 120KM (umjesto 200KM)

uz napomenu da se navedene cijene odnose na osobe starije od 50 godina.

Zahvaljujući stručnoj osposobljenosti kadrova i  najpotpunijoj medicinskoj opremi, kompletnu dijagnostiku, indiciranje i obavljanje koronarografije kao i stentiranje u slučaju potrebe, možete uraditi na jednom mjestu u najkraćem roku, nakon čega možete nastaviti sa uobičajenim aktivnostima.

Svu potrebnu medicinsku dokumentaciju za izvođenje procedure na teret ZZO, za naše pacijente prikuplja  i nadležnim organima dostavlja naš administrativni tim, kako biste bili oslobođeni dodatnog trošenja vremena.

Koronarografiju obavlja vrhunski kardiološki tim predvođen eminentnim kardiologom dr. Adnanom Delićem koji je edukacije iz oblasti invazivne kardiološke dijagnostike, intervencijske kardiologije i ehokardiografije završio na Klinici za kardiovaskularne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, a dijelom je educiran i u Norveškoj, Švicarskoj, Turskoj, Poljskoj i Njemačkoj.

Imajući u vidu da je oboljenje kardiovaskularnog sistema glavni uzrok smrtnosti u BiH, pravovremeno javljanje kardiologu je obaveza svakog pacijenta koji osjeti smetnje. Koronarografija je prvi korak u preciznoj dijagnostici koji će pomoći da se ove ozbiljne srčane bolesti na vrijeme liječe.

Za sve dodatne informacije možete nam se javiti putem poruke na našoj oficijelnoj FB stranici ili nas pozvati na broj: +387 35 393 111.