"Valter"

Idemo zajedno

“Putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu” autara Zorana Matića

Spread the love

U Tuzli u Ateljeu Ismet Mujezinović u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” Tuzla promovisana knjiga “Putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu” autara iz Banjaluke Zorana Matića, umjetnika i putopisca.

Kako sam kaže u Bosni i Hercegovini ima mnogo lijepih lokacija, spomenika i znanosti iz historije,  a posebno prelijepih turističkih zdanja.

U knjizi predstavio je 150 lokacija iz cijele Bosne i Hercegovine lićno je obišao 138 lokacija dok 12 lokacija su obišli njegovi prijatelji, koji su mu u tome i pomogli, što je naveo  na naslovnoj strani knjige.

Navodi da ga je najviše fascinirala lokacija planine Cincar, između Livna i Kupresa, gdje oko 400 divljih konja živi  pod otvorenim nebom.

U pripremi je još jedna Matićeva knjiga koja će nositi naziv “Putovanje kroz Balkan”, kao i “Vodič za Prag”, grad koji mu je najomiljeniji grad na svijetu, rečeno je ovom prilikom. Povodom predstavljanja ove knjige nešto više su nam kazali autor knjige Zoran Matić i Ivica kovačević ispred HKD “Napredak Tuzla.