"Valter"

Idemo zajedno

U Tuzli obilježen 27. juli Dan ustanka naroda Bosne i Hercegovine

Spread the love

U Tuzli obilježena 80. godišnjica od 27. jula 1941. – Dana ustanka naroda i narodnosti u Bosne i Hercegovini, jednog od najznačajnijih datuma u historiji Bosne i Hercegovine

U povodu obilježavanja 80 godina od 27.7.1941. godine – Dana ustanka naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine u borbi protiv fašizma, Grad Tuzla je u ponedjeljak, 26.7.2021. godine, organizovao program obilježavanja ovog značajnog datuma iz historije Bosne i Hercegovine i Tuzle. Nakon odavanja poštovanje i polaganja vijenaca na spomen obilježja spomenik Josipu Brozu Titu i narodnim herojima, spomenik partizanskim brigadama, spomenik Zlatnim ljiljanima, spomenik poginulim   braniteljima Tuzle i Bosne i Hercegovine 1992. – 1995. i na groblje i spomen obilježje civilnim žrtvama rata, na platou kompleksa Slana banja održan je prigodan svečani program. Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Jasmin Imamović, predsjedavajuća Gradskog vijeća, Nataša Perić vijećnici, predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Slađan Ilić, premijer Vlade TK, Kadrija Hodžić i ministri u Vladi TK, članov i Udruženja antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata, predstavnici udruženja odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. i drugi gosti.

U svom obraćanju prisutnima, gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, istakao :

Medijima se također obratio i premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić:

Prisutnima se obratio i Muhamed Čaušević, predsjednik Udruženja antifašista i boraca NOR-a, a u umjetničkom dijelu programa učestvovali su sopranistica Vedrana Šimić:

i orkestar Balsika: