"Valter"

Idemo zajedno

Press konferencija i ulična promocija Nezavisne bosanskohercegovačke liste Tuzla

Spread the love
U Tuzli je danas održana konferencija za medije Gradskog odbora Nezavisne bosanskohercegovačke liste Tuzla na kojoj su se medijima obratili, predsjednik Nezavisne bosanskohercegovačke liste ( NBL)  Ibrahim Hadžibajrić, generalni sekretar NBL-a  Mirza Batalović i predsjednik Gradskog odbora NBL-a Tuzla Edim Kadić.
Predsjednik Gradskog odbora Nezavisne bosanskohercegovačke liste gospodin Edim Kadić na današnjoj konferenciji za medije izrazio je svoje zadovoljstvo, dosadašnjim radom Gradskog odbora Nezavisne bosanskohercegovačke liste Tuzla, listom kandidata za Gradsko vijeće Tuzla koju je Gradski odbor Nezavisne bosanskohercegovačke liste Tuzla ponudio građanima Tuzle za lokalne izbore 2020. godine i u konačnici što je najvažnije pozitivnim reakcijama građana na ideje i vizije Nezavisne bosanskohercegovačke liste u gradu Tuzla, i naglasio:
“Ovo su naši prvi Lokalni izbori, i ja kao predsjednik GO NBL-a Tuzla, jako sam zadovoljan realiziranim predizbornim aktivnostima. Lista kandidata Nezavisne bosanskohercegovačke liste za Gradsko vijeće Grada Tuzla jedna je od najboljih i najjačih listi u gradu. Ovom prilikom bi posebno pohvalio predanost kandidata u dosadašnjem radu i predizbornim aktivnostima. Vjerujem u nas i naš rad koji su prepoznali građani Tuzle i nadam se da će nam građani dati priliku da pokažemo da Tuzla može i mora biti bolje mjesto za život svih njenih građana“.
Predsjednik Nezavisne bosanskohercegovačke liste i načelnik Općine Stari Grad Sarajevo, Ibrahim Hadžibajrić podržao je rad GO NBL-a Tuzla i gospodina Kadića, te istakao da očekuje odlične rezultate na Lokalnim izborima 2020. godine kako u Gradu Tuzla tako i u cijeloj BiH gdje NBL ima svoje predstavnike i posebno naglasio:
“Rad GO NBL Tuzla ulijeva veliku nadu u bolje sutra svih građana Tuzle, TK i BiH. Naši ljudi, odnosno gradonačelnici i načelnici širom BiH, pa i moja malenkost, jedini smo koji smo prema analitičkom portalu Istinomjer, ispunili svoja obećanja koja smo dali građanima koji su nam dali svoj glas, odnosno svoje povjerenje” – izjavio je Hadžibajrić te dodao: “Nadam se da ćemo na ovim Lokalnim izborima ponoviti uspjehe sa prošlih Lokalnih izbora i slaviti nove pobjede“.
Nakon konferencije za medije predsjednik NBL-a  Ibrahim Hadžibajrić, generalni sekretar  Mirza Bataović, predsjednik GO NBL-a Tuzla Edim Kadić, zajedno sa kandidatima Nezavisne bosanskohercegovačke liste za GV Tuzla, prošetali su ulicama Tuzle te sa građanima razgovarali o problemima sa kojima se svakodnevno susreću u Gradu Tuzla i primarnim programskim ciljevima Nezavisne bosanskohercegovačke liste u budućem periodu za Grad Tuzla.