"Valter"

Idemo zajedno

Facebook spaja Instagram i Messenger?

Spread the love

ini se kako su u Facebooku počeli povezivati sisteme za komunikaciju u aplikacijama Instagram i Messenger. Pojavile su se obavijesti o nadogradnjama u izdanju Instagrama za operativne sisteme Android i iOS u kojem je navedeno kako ‘postoji novi način slanja poruka na Instagramu’, s popisom karakteristika među kojima je i ‘novi šareni izgled’, više emojija, mogućnost odgovaranja potezanjem prsta po zaslonu i – ‘brbljanja s prijateljima koji koriste Facebook’.

Po instalaciji softverske nadogradnje sličica za direktne poruke pri vrhu Instagrama bit će zamijenjena prepoznatljivim logotipom Facebookovog  Messengera. Ipak, zasad nije moguće poslati poruku korisnicima Facebooka. Ali, iz najveće društvene mreža svijeta već su u više navrata najaviljivali kako planiraju povezati svoje popularne aplikacije u jedinstvenu platformu. Navodno rade na ponovnoj izgradnji temeljne infrastrukture kako bi omogućili komuniciranje jednom aplikacijom na svim platformama.

Prvi čovjek Facebooka Mark Zuckerberg želi da taj sistem bude enkriptiran od pošiljatelja do primatelja i obrnuto, kako bi se ta društvena mreža mogla takmičiti s Appleovim servisom iMessage, piše Verge.