"Valter"

Idemo zajedno

Pozorište mladi Tuzle započelo rad na predstavi „Druže, moja žena si ti“

Spread the love

Već je započet rad na predstavi „Druže, moja žena si ti“ čiju adaptaciju teksta i režije potpisuje Adnan Mujkić kojem je ovo 40-ti rediteljski poduhvat. Riječ je komediji zabune, a radnja je smještena u BiH. Radnu predstave donijet će mladi glumci i dugogodišnji iskusni glumci Pozorišta mladih Tuzle završenog Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle.
U predstavi igraju Amila Beširović, Kemal Fazlić, Amila Šećerbegović, Mirza Mujagić, Ajla Mušanović, Mirza Pinjić, Muris Vehabović, ističe reditelj predstave Adnan Mujkić, te dodaje, da će predstava svoju premijeru imati u martu 2021. godine na sceni Pozorišta mladih Tuzla (dvorana Kaleidoskop) uz podršku Centra za kulturu Tuzla kada će biti otvoreni 17. Dani mladih Tuzle kojima će se obilježiti sedamnaest godina postojanja i rada Udruženja „Mladih Tuzle“.


Odluku da komedija otvori 17. Dane Mladih Tuzle donijeti će Pozorište mladih Tuzle u namjeri da vrati svoju vjernu publiku, za koju nije odigrana niti jedna predstava u proteklih godinu dana, a zasigurno je da su Mladi Tuzle-Mjesto sigurnog odrastanja.
Duška REBIĆ