"Valter"

Idemo zajedno

Za dva dana 20.000 ljudi potpisalo peticiju protiv prikazivanja filma Borisa Malagurskog

Spread the love

Za samo dva dana skoro 20.000 prijatelja istine i pravde širom svijeta se odazvalo pozivu Instituta za istraživanje genocida Kanada {IGK} i potpisalo peticiju kojom se traži zabrana prikazivanja filma “Republika Srpska: Borba za slobodu”, kanadskog autora Borisa Malagurskog, saopćio je Institut za istraživanje genocida Kanada.

“Peticija sa svim potpisnicima biće poslana gradonačelnicima svih gradova u kojima je najavljena projekcija filma, premijerima i predsjednicima država tih gradova, bitnim političkim, akademskim i kulturnim subjektima Kanade, SAD i Evropske Unije. IGK će zahtijevati od nadležnih kanadskih ministarstava preduzimanje mjera protiv kanadskog autora Borisa Malagurskog, reditelja sramnog filma “Republika Srpska: Borba za slobodu” o čemu će javnost biti uskoro informisana”, navodi se u saopćenju.

Osnovni cilj peticije je upozoriti svjetsku javnost da se trenutno na području entiteta RS nalazimo u zadnjoj fazi genocida, to je negiranje genocida. Takođe peticijom upozoravama akademsku, političku i kulturnu javnost svijeta na  novu, 11. fazu genocida koja je specifična u BiH, to je trijumfalizam, slavljenje zločina. IGK putem peticje i svoga ukupnog rada upozorava svijet na nastavak genocida u BiH drugim sredstvima.