"Valter"

Idemo zajedno

KLUB FRIZERA I KOZMETIČARA TUZLA: Uspjeh frizera i kozmetičara na svjetskim takmičenjima

Spread the love

Uspjeh frizera i kozmetičara na svjetskim takmičenjima

Već godinama članovi Kluba frizera i takmičenja Tuzla, su prepoznati u Bosni i Hercegovini, regionu i svijetu po učešću na raznim takmičenjima frizera i kozmetičara i osvajanju  raznih priznanja priznanja.
Izgleda da im je zacrtano da osvajaju nagrade među uspješnim imenima na svjetskim takmičenjima i za njih je često pravac,  Pariz(Francuska)  tako blizu, da ostave svoje tragove u raznim uspjesima.
Članovi kluba su iz cijelog Tuzlanskog kantona, među kojima su Semir Burek, Amila Hidanović i Ismar Salkić koji su učestvovali na Svjetskom takmičenju u Parizu,  koje je održano online u ženskoj konkurenciji, kategorija gala i fešem bridal, te zauzeli 12 i 13 mjesto, od ukupno 82 takmičara iz cijeloga svijeta.

Ismar Salkić i Amila Hidanović su iz Tuzle,  Semir Burek iz Tojšića, gdje ima svoj frizeraj za žene i muškarce,  Amila Hidanović je učestvovala prvi puta na Svjetskom takmičenju .

Semir Burek i Ismar Salkić su se takmičili na ovom prvenstvu  2019. i 2020. godine na takmičenju u Parizu. U muškoj kategoriji je 2019. godine učestvovala je i Sanela Džambić koja je osvojila 9 i 14 mjesto u kategorijama Low Skin Fade i Clasic Fade Cut.
“Posebno nam je drago što je ovom prilikom naša članica Aida Omerović učestvovala u ocjenjivanja za ovo svjetsko takmičenje, kategorije salom cut . Tako da je Klub frizera i kozmetičara prilikom učešća na ovom Svjetskom takmičenju potvrdio da je jedan od najuspješnijih klubova u Bosne i Hercegovine  i regiona” istakao je predsjednik Kluba frizera i kozmetičara Tuzla, Enes Mustačević, te dodao:” Klub ima još mladih frizera, tako da će i oni učestvovati u takmičenjima u Bosni i Hercegovini a i šire . Klub postoji od 1989 godine, do sada je  kao domaćin organizovao više takmičenja kako i bivšoj državi, tako i u današnjoj Bosni i Hercegovini, gdje su bili organizatori dva državna prvenstva i više regionalnih takmičenja” naglasio je Mustačević.


Za uspjehe Kluba za frizere i kozmetičare Tuzla, zaslužni su svi članovi ovog kluba zajedno sa predsjednikom Enesom Mustačevićem.

Izvor: Valter i Duška Rebić