"Valter"

Idemo zajedno

Prva press konferencija vezana za projekat TAKSI SA SRCEM

Spread the love
Danas, 29.06.2021 u 14 je održana prva press konferencija vezana za projekat TAKSI SA SRCEM na kojoj su se obratiti predstavnici udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom i saradnici na ovom projektu.
Ovaj dan je  i početak  drugog projekta a koji se tiče inkluzije osoba sa DOWN sindromom, preciznije rečeno osobe sa DOWN sindromom su bili konobari koji su goste  od 12.00-14.00 posluživati pićem u bašti picerije PIZZA CUT TZ – TC SJENJAK . Ovom prilikom organizatori se zahvaljuju vlasniku ove picerije Almiru Mance Ikanović koji je odmah prihvati odeju da uposli  osobekao sa DOWN sinromom.
Također ovim putem su pozvali i ostale vasnike kafića i ugostiteljskih objekata iz Tuzle koji žele podržati osobe sa DOWN sindromom.
Predloženo je da u svim ugostiteljskim objektima koji to budu željeli, ovi naši dragi konobari goste poslužuju svakog petka od 12-14.00 sati i tako do početka nove školske godine .
O ovim projektima nešto više su nam kazali: Damir Muratović magistar pedagogije i psihologije, Alma Dropić iz Udruženja “Duga” Tuzla i Lejla Kišić, direktorica  Udruženja za ljudska prava i socijalnu inkluziju „Soci“ Tuzla:

Također nam se obratio i vlasnik picerije PIZZA CUT TZ Almir Ikanović: