"Valter"

Idemo zajedno

U Hrvatskoj zabranjen koncert Željka Joksimovića!

Spread the love

Koncert Željka Joksimovića, koji je zakazan za 24. jul u Opatiji, je odložen. Iako je srpski pevač dobio sve dozvole, njegovog nastupa na Letnjoj pozornici ovog primorskog grada u Hrvatskoj, bar tog datuma, neće biti.

Da je koncert Željka Joksimovića odložen, potvrđeno je i na Fejsbuk stranici Festivala Opatija. Organizatori navode da je povoljna epidemiološka situacija i da su imali sve dozvole, ali da im je od MUP-a stiglo da srpski muzičar ne može da uđe u Hrvatsku, kao i njegovo propratno osoblje.

– Iako je nastup Željka Joksimovića pravovremeno dobio sve potrebne dozvole i ispunjeni su svi epidemiološki uslovi, danas smo primili obaveštenje od MUP-a da se privremeno ne dozvoljava ulazak u Republiku Hrvatsku građanima trećih susednih zemalja čime se i ulazak u Republiku Hrvatsku više ne dozvoljava ni planiranom izvođaču i popratnom osoblju. Iz tog smo razloga prisiljeni smo da otkažemo nastup Željka Joksimovića planiran za 24.7.2020. na Letnoj pozornici u Opatiji. Čim epidemiološki uslovi to dopuste, u najkraćem mogućem roku, objavićemo zamenski datum nastupa.

Kupljene ulaznice vredeće će za novi datum, a oni koji žele povraćaj novca mogu ga ostvariti na mestima gde su iste i kupili – navodi se u saopštenju.

Na pitanje zašto je organizator morao da otkaže koncert Željka Joksimovića, objasnili su iz Policijske uprave Primorsko-goranske.

– Nakon vašeg pitanja, obaveštavamo vas kako je planirano održavanje koncerta organizator otkazao u skladu s prethodnim odlukama Štaba civilne zaštite o privremenoj zabrani prelaska graničnih prelaza Republike Hrvatske, uvažavajući pritom upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, te uzimajući u obzir epidemiološku sliku u susednim trećim zemljama. Naime, ulazak u Republiku Hrvatsku na osnovu izdane i važeće potvrde o prijavi rada nije dovoljan razlog da se izvođačima i pratećem osoblju iz oblasti muzičke,scenske, plesne i drugih umjetnosti omogući ulazak u Republiku Hrvatsku, bez obzira na činjenicu da imaju negativan test na SARS–CoV-2 – navode iz policije, a prenosi 24sata.hr.