"Valter"

Idemo zajedno

U Tuzli obilježen Svjetski dan cerebralne paralize

Spread the love

Danas u Tuzli šetnjom  od Centra “Koraci nade” Tuzla, noseći parole i promotivni materijal kako bi  skrenuli pažnju građana i kako bi bolje razumjeli potrebe djece i mladih sa cerebralnom paralizompa, pa do Gradskog parka u centru grada gdje je održana manifestacija obilježavanja Dječije nedjelje i Svjetskog dana cerebralne paralize.

U Gradskom parku održane su više radionica “Probaj biti kao ja” zajedno sa učenicima Katoličkog školskog centra “Sveti Franjo“ i predstavnicima vlasti da kroz iste pokušaju na trenutak doživjeti kako je biti osoba sa cerebralnom paralizom i tako razumjeti makar dio onoga što svakodnevno proživljavaju.

Na promotivnom štandu izloženi su proizvodi, ljekovite kreme i sapune nastale u okviru projekta “Ljekovita radionica” koju je podržao Grad Tuzla.

Izloženi su i personalizirani kreativni radovi nastali u okviru radno-okupacione terapije kroz projekat “Socijalna interakcija u službi bolje socijalne uključenosti djece i mladih sa invaliditetom”, podržano od strane Federalnog ministarstva za rad i socijalnu politiku.

Kupovinom proizvoda građani su podržali  nastavak vrijednog rada korisnika i nabavku materijala za dalji rad.

Ovu manifestaciju u parku podržali su predstavnici Grada Tuzle zajedno sa gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem.