"Valter"

Idemo zajedno

Vlada TK odobrila 70 hiljada KM za Mejdan

Spread the love

Prije mjesec dana za samo 40 minuta cijela Tuzla je bila pod vodom. Voda je u jednom trenutku prodrla i u SKPC Mejdan, te napravila štetu od skoro dva miliona KM.

”Voda je prodrla u velikim količinama sa istočne strane prema zapadnoj. Poslije se voda pojavila i sa platoa i sve je bilo poplavljeno ušla je u sve poslovne objekte u sve svlačionice u ugostiteljski dio objekta itd. To nije bila samo kišnica. Šteta je ogromna!” rekao je Jasenko Elezović, direktor SKPC Mejdan.

No, odziv javnosti i bivših sportista, kao i struktura vlasti daje nadu da će Mejdan biti brzo obnovljen. Veliki doprinos sada je dala i Vlada Tuzlanskog kantona. Čak 70 hiljada maraka bit će uplaćeno na račun Mejdana.

”Sredstva će biti namjenski utrošena za adaptaciju Velike dvorane i svih ostalih objekata koji su oštećeni tokom poplave koja se desila 24.07.2020. godine. Sredstva će biti doznačena na namjenski podračun Mejdan za buduće generacije,” kazao je Srđan Mićanović, ministar za kulturu, spot i mlade TK.

Osim ovih finansijskih sredstava Mejdan može računati i na dio novca na osnovu Javnog poziva koji će biti raspisan sljedeći mjesec.

 ”Mejdan je prošlih godina povlačio oko 20-25 hiljada KM na osnovu trenažnih procesa dakle i onih sportskih kolektiva koji obavljaju treninge u tim sportskim dvoranama. Samim tim mi očekujemo da u narednim mjesecima doznačimo Mejdanu oko 100 hiljada KM. Dakle, namjena će biti 70 hiljada za štetu, a 20-25 hiljada za trenažni proces,” dodaje ministar.

Teren na kojem su igrali Mirza Delibašić, Razija Mujanović i brojni drugi velikani sporta sada ne liči na ono što je prije poplava bio. Samo finansijskim ulaganjima i senzibilitetom svih nivoa vlasti, kao i donacijama građana bit će moguće vratiti stari sjaj Mejdanu – simbolu bh. sporta.