"Valter"

Idemo zajedno

Dr Ćeranić iz Novog Pazara: Neprocjenjiva pomoć kolega iz drugih gradova

Spread the love

Doktorka Lejla Ćeranić, koja je tokom najtežih trenutaka u Novom Pazaru bila jedini infektolog u tamošnjoj Opštoj bolnici, zbog čega je dobila epitet heroja, kaže da se situacija u Novom Pazaru jako promijenila, a da je neprocenjiva pomoć kolega sa strane, iz Kragujevca, Kraljeva, Sarajeva i Tuzle.

Dr Ćeranić je za N1 rekla da je glavno rješenje situacije u Novom Pazaru to što je sada mnogo ljekara uključeno u rad i liječenje, a skoro cijela Opšta bolnica je pretvorena u kovid bolnicu.

Ona ističe da je osjetno manji broj pacijenata, i da su uglavnom pacijenti sa lakšim simptomima. Dodaje i da je bitno to što se pacijenti sada ranije javljaju ljekaru, u odnosu na prije dvije ili tri nedelje kada su dolazili u jako teškom stanju poslije nedelju ili deset dana bolesti.

Ćeranić ističe, da i pored bolje zdravstvene situacije u Novom Pazaru, u trijažnim centrima je povećan broj pacijenata iz Sijenice.

Kada su u pitanju uslovi rada, ona kaže da su s materijalom i zaštitnom opremom dobro snabdjeveni, a da je na njenom odjeljenju sada “optimalan” broj ljekara, a pomažu joj kolege iz Sarajeva.

Dr Ćeranić je u jednom trenutku bila jedini infektolog koji je radio u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, pošto su njene kolege bile zaražene. Zbog toga je stekla status heroja.